Veškeré mošty máme pouze do vyprodání zásob. Jsou z vlastního sadu v Újezdu u Plánice.

Jablka a vitamíny

Pokud se zeptáme na názor odborníků věnujících se zdravému životnímu stylu a výživě, zcela jistě nám potvrdí, že zařazení moštu jako součást každodenního jídelníčku je výhrou pro očistu našeho těla (http://www.prirodni-mosty.cz/). Výhodou ovocných moštů je lepší stravitelnost pro lidské tělo, které následně stejně mění veškerou potravu na šťávy. Konzumací přímo moštu či šťávy umožníme rychlejší vstřebatelnost živin. Nevýhodou oproti tomu však je jejich tepelná úprava, která zcela jistě po tomto zákroku nedosáhne na nutriční hodnoty čerstvého ovoce (Au, Bayer, 2003).
 
Jablka během své vegetační doby nastřádají velké množství vitamínu C. Díky obsaženým bioflavonoidům, nepodléhá předčasné oxidaci, a tudíž v jablku nachází velmi příznivé podmínky. Obsah bílkovin je zanedbatelný, také sacharidů je relativně málo, nicméně obsahuje vysoké množství vody a jeho bohatství tkví v množství vitamínů a stopových prvků. Díky vysokému množství pektinu, bojuje jablko se snižováním hladiny cholesterolu a poutá na sebe těžké kovy a to především rtuť a olovo. Má příznivý vliv na střeva a posiluje slabé žíly. Konzumací jablka také posilujeme imunitní systém, krevní oběh a také srdce (Oberbeil, Lentzová, 2001). Výživovou hodnotu jablek na 100 gramů udává tabulka 10.